Ponedeljek, 10 Junij 2019 19:04

Izlake Open ponovno združil mlade kickboxerje

61975979 2721388994599011 1864731055957737472 o

Mladim generacijam tekmovalcev v disciplini point-fighting posvečeno odprto prvenstvo Izlak je letos združilo kar 132 mladih bork in borcev iz 14 klubov iz Avstrije, Češke, Hrvaške in Slovenije.

V športni dvorani OŠ Ivana Kavčiča smo spremljali številne srčne predstave najmlajših borcev in bork, ki so hkrati prikazali tudi zavidljivo raven tehničnega znanja.

Gledalce so najbolj razvnele borbe gojencev obeh lokalnih klubov, domačega KK PDK Izlake in sosednjega PDK Zagorje. Bili smo priča številnim napetim obračunom, ki so bili odločeni šele v zadnjih sekundah borbe, videli smo tudi nekaj podaljškov.

Letošnja novost turnirja Izlake Open je bilo tudi tekmovanje v e-kickboxingu, tekmovanju brez borbenega kontakta, kjer se na elektronski vreči merita hitrost reakcije in natančnost udarcev.

»Veseli smo, da smo ponovno združili klube, ki posebno pozornost namenjajo delu z najmlajšimi. Turnir je uspel, borbe so bile odlične, naši najmlajši so pokazali veliko tehničnega znanja in srčnosti, še posebej pa me veseli, da je danes tukaj vladalo prijateljsko vzdušje,« je že osemnajsto izdajo turnirja orisala predsednica klubaPDK Izlake Maša Zajc, ki se zahvaljuje vsem pokroviteljem, na čelu s Kickboxing zvezo Slovenije, ki so ponovno omogočili izpeljave tega projekta.

»Izlake open že tradicionalno krasi prijateljsko vzdušje brez velikih tekmovalnih pritiskov na naše najmlajše borce in borke. Takšno poslanstvo je potrdil tudi letos, saj so bile najštevilčnejše kategorije mlajših kadetov, ki so prikazali kar nekaj izvrstnih borb in dokazali, da imamo v slovenskem kickboxingu zdrave temelje za kovanje bodočih uspehov. V
Kickboxing zvezi Slovenije turnir podpirali tudi v prihodnje in z veseljem pričakujemo naslednji turnir prihodnje leto,« je zagotovil Vladimir Sitar, predsednik Kickboxing zveze Slovenije.

sloado logo

Ne spreglejte

0

prijave registracija

01TopTen

Twitter KBZS

Thu May 14 08:32:45 +0000 2020

Navodila @NIJZ_pr za treniranje registriranih športnikov https://t.co/dLrhQ1Oquw
Follow KICKBOXING ZVEZA SLO on Twitter