Nedelja, 02 December 2018 15:58

Prvi korak v Novi Gorici odprl Ligo zahod

aDSC07755

Minuli vikend se je v organizaciji ŠD Budokai&Fight Factory iz Nove Gorice in podpori Kickboxing zveze Slovenije odvil turnir Prvi korak, tekmovanje posvečeno najmlajšim kategorijam kickboxerjev, na katerem je sodelovalo 72 bork in borcev iz petih slovenskih klubov.

Letošnje, za Kickboxing zvezo Slovenije izjemno uspešno tekmovalno leto s tremi osvojenimi članskimi naslovni evropskih prvakov in naslovom evropskega prvaka v vrstah starejših kadetov, ponovno zaključuje prav posebno tekmovanje, namenjeno otrokom, ki šele vstopajo v ta šport.

»Turnir smo poimenovali Prvi korak, saj so danes skoraj vsi otroci doživeli prvo izkušnjo s tekmovalnim kickboxingom. Temu smo prilagodili tudi pestrost aktivnosti, sojenje in nagrade. Na koncu smo imeli še pogostitev. Otroci so uživali in mislim, da so bili vsi zadovoljni,« je o tekmovanju povedal idejni oče projekta Emil Benko iz ŠD Budokai.

Mlade kickboxerje so po skupnem ogrevanju na Prvem koraku pričakali kar trije turnirji v enem. Poleg klasičnega turnirja z izpadanjem v point-fightingu, so se pomerili še v mini turnirju, kjer so osvojene točke zamenjevali za čokoladice in tekmovanju na simulatorju sistema eFighting.
Trenerji prisotnih klubov, poleg obeh novogoriških klubov ŠD Budokai in ŠD Fight Factory so sodelovali še klubi iz Izole, Kopra, Izlak in Murske Sobote, soglašajo, da je Prvi korak korak v pravo smer. Prepogosto se namreč dogaja, da mladi začetnik odpotuje na prvi turnir, preživi cel dan v čakanju svojega nastopa, ki ga v večini primerov v borbi z izkušenejšim nasprotnikov izgubi in tako ostane brez pozitivne izkušnje. Prvi korak pa najmlajšim borcem in borkam omogoča preboj tekmovalnega ledu v družbi ostalih sovrstnikov začetnikov, hkrati pa jih z raznovrstnimi aktivnosti in nastopi opremi tudi z izkušnjami za nastop na prvem večjem turnirju.

Starši in ostali simpatizerji kickboxinga, ki so napolnili Veliko telovadnico novogoriškega športnega parka so bili priča veliki zagnanosti mladih kickboxerjev, ki so kljub neizkušenosti prikazali tudi veliko tehničnega znanja. Ob tem pa v ŠD Budokai izpostavljajo poslanstvo Prvega koraka: »Predvsem smo otrokom želeli pričarati prvo tozadevno izkušnjo, ki si jo bodo zagotovo zapomnili za celo življenje, v kar najboljši luči.«

2. izdaja Prvega koraka odprla Ligo zahod

Druga izdaja turnirja Prvi korak je z novim nazivom Liga zahod odprl novo poglavje tekmovanj za najmlajše borke in borce. »Naša ideja je, da začnemo otroško ligo, tako da bomo imeli Ligo vzhod, Ligo Zahod, Ligo Sever, Ligo Jug in Ligo Center. Vsa ta tekmovanja bodo štela za neke vrste kvalifikacije za državno prvenstvo. Tako bomo dobili polne kategorije državnega prvenstva in namesto 10 ali manj tekmovalcev tudi po 30 in več v kategoriji,« je pojasnil Benko, »hkrati pa bi imeli naši najmlajši tekmovalci kje začet, ker če gredo sedaj na državno prvenstvo in dobijo bolj izkušenega in boljšega nasprotnika, izgubijo lahko že prvo borbo, hkrati pa tudi željo po nadaljnjem tekmovanju.«

sloado logo

Ne spreglejte

0

prijave registracija

01TopTen

Twitter KBZS

Sun Sep 15 18:38:01 +0000 2019

RT @JumboVismaRoad: If one dream crushes, another dream may cross your path. Dare to develop your talents and become better every day, tog…
Follow KICKBOXING ZVEZA SLO on Twitter