Sreda, 17 Oktober 2018 18:07

V sredo poker slovenskih zmag, Spaseniću bron

TimiSpasojevic

Drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva za discipline kick-light, low-kick in K-1r je slovenski reprezentanci prinesel štiri zmage. Petar Spasenić osvojil prvo bronasto odličje na tem prvenstvu.

V sredo je na drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva v Bratislavi nastopilo vseh šest slovenskih reprezentantov. Kot prvi se je v disciplini kick-light na tatami podal Stefan Stanić. Aktualni evropski prvak v kategoriji do 84 kg je v treh rundah prikazal dominantno predstavo proti domačinu Michalu Striciku, slavil s soglasno sodniško odločitvijo in tako na najboljši možen način potrdil kandidaturo za vnovični naslov evropskega prvaka.

Podobno uspešen je bil v ringu novinec v slovenski izbrani vrsti Timi Spasojević, ki se je v ringu v disciplini K-1r pomeril z izkušenim Slovakom Pavlom Garajevom. Po začetnem vodstvu domačina je Spasojevič skozi vse tri runde stopnjeval tempo, pritiskal s serijami ročnih kombinacij, na koncu slavil s soglasno sodniško odločitvijo 3:0 ter se tako prebil v četrtfinale kategorije do 75 kg.

Že v naslednji borbi smo v isti disciplini spremljali še en slovenski nastop. Žiga Pečnik, aktualni svetovni podprvak v kategoriji do 75 kg, je dokazal suverenost tudi v konkurenci do 81 kg, kjer je turškega nasprotnika Taylana Ayverdija najprej spravil na vrvi ringa s serijo krepkih ročnih udarcev, v drugi rundi dodal še kombinacije z zaključkom s kolenom in nožnim udarcem iz obrata ter Ayvedija dvakrat poslal na pod. Ob začetku tretje runde Turek ni bil sposoben nadaljevati dvoboja, s čimer si je Pečnik priboril jutrišnji četrtfinalni nastop.

Niz slovenskih zmag drugega dne evropskega prvenstva je v kick-lightu zaključil Blaž Potočnik. Aktualni evropski in svetovni prvak v kategoriji nad 94 kg navkljub zahrbtni virozi Poljaku Patryku Proszeku ni dopustil presenečenja. Slednji ni zdržal pritiska, ki ga je narekoval kranjski orjak in bil ob vodstvu Potočnika s 3:0 diskvalificiran zaradi štirih sodniških opominov.

 

V sredo sta nastopila tudi Timi Frangež in Petar Spasenić. Frangež je bil, po včerajšnji zmagi nad azerbajdžanskim nasprotnikom, v današnjem četrtfinalu kategorije do 75 kg v low-kicku bil, po sicer odlični predstavil, na koncu za nekaj točk primoran priznati premoč Bolgaru Bojilovu. Spasenića, ki mu je razpored na včerajšnji prvi tekmovalni dan namenil ognjeni krst z dvema borbama proti Francozu in Grku, ki ju je tudi suvereno dobil s soglasno sodniško odločitvijo 3:0, je danes čakal že polfinalni obračun z Izraelcem Ameerjem Asadom. Petar Izraelcu ni uspel vsiliti svoje prednosti, borbe z razdalje in s porazom 2:1 osvojil prvo bronasto odličje za slovensko izbrano vrsto.

»Današnji rezultati so fantastični, saj smo, sicer tesno, izgubili le dva dvoboja od šestih. Imamo že tudi tri medalje, bron Spasenića in zagotovljeni odličji Potočnika in Stanića. V Bratislavo smo prišli z zgolj šestimi tekmovalci in vsi so pokazali izvrstno pripravljenost in veliko srčnosti, tako da tudi rezultati ne morejo izostati. Jutri gremo naprej v nove zmage,« je dogajanje drugega tekmovalnega dne evropskega prvenstva povzel vodja reprezentance in predsednik KBZS Vladimir Sitar.

sloado logo

Ne spreglejte

13 Avg 2019 15:34 – 17 Avg 2019 19:00

KampIzola


prijave registracija

01TopTen

Twitter KBZS

Mon May 06 09:45:40 +0000 2019

Fakulteta Za Šport razpisuje sklop predavanj splošnih vsebin. TEČAJ SPLOŠNIH VSEBIN JE OBVEZEN ZA VSE, KI PRIDOBIVA… https://t.co/SXTp4Wckb0
Follow KICKBOXING ZVEZA SLO on Twitter