Ponedeljek, 08 Oktober 2018 12:02

Slovenska reprezentanca pripravljena na člansko EP v Bratislavi

repre bratislava

Slovenska članska reprezentanca v disciplinah kick-light, low-kick in K-1r je v svojem že tradicionalnem taboru v Termah Olimia minuli vikend opravila še zadnje skupne priprave pred odhodom na člansko evropsko prvenstvo v Bratislavi.

»V skladu z našim letnim terminskim planom gre za zaključne priprave, ki so namenjene pregledu forme reprezentantov in zadnjim taktičnim usklajevanjem s trenerji. V vodstvu reprezentance ob tem z veseljem ugotavljamo, da smo zadovoljni z izkazano formo, za nami so trije dnevi intenzivnega dela, plan je izpolnjen in lahko mirno pričakujemo začetek evropskega prvenstva,« je zaključek priprav povzel vodja reprezentance in predsednik KBZS Vladimir Sitar.

Priprave so vodili trenerji Andrej Sande, Tomaž Barada in Sanel Ljutić pod supervizijo vodstva reprezentance na čelu s predsednikom Vladimirjem Sitarjem in selektorjem Bojanom Korošcem, v Olimju so se treningom pridružili tudi člani reprezentance v disciplinah light-contact in full-contact, ki bodo nastopili na drugem prizorišču članskega evropskega prvenstva, novembra v našem Mariboru.

Na seznamu potnikov na člansko evropsko prvenstvo v kickboxing disciplinah kick-light, low-kick in K1r je šest reprezentantov, ki se bodo bo v Bratislavi med 13. in 21. oktobrom podali v boj za odličja s konkurenco več kot 520 tekmovalcev iz 36 držav. Slovenske barve bodo zastopali: v disciplini kick-light Petar Spasenić (do 69 kg), Stefan Stanić (do 84 kg) in Blaž Potočnik (nad 94 kg), v disciplini low-kick Timi Frangež (do 75 kg), v K-1r pa Timi Spasojevič (do 75 kg) in Žiga Pečnik (do 81 kg).

»V Bratislavo odhaja večinoma izkušena in preizkušena sestava. Stanić bo tam branil naslov evropskega prvaka izpred dveh let, Potočnik je aktualni evropski in svetovni prvak. Tudi mladi Spasenić, zanj bo to prvo člansko evropsko prvenstvo, se je lani že izkazal z naslovom svetovnega podprvaka, srebrn v Budimpešti je bil tudi Žiga Pečnik, medtem ko sta se preostala fanta pravtako že izkazala z odličji na letošnjih turnirjih svetovnega pokala, zato lahko od te odprave upravičeno pričakujemo, da bo posegla po odličjih tudi na Slovaškem,« je pred odhodom optimističen Vladimir Sitar.

sloado logo

Ne spreglejte

13 Avg 2019 15:34 – 17 Avg 2019 19:00

KampIzola


prijave registracija

01TopTen

Twitter KBZS

Mon May 06 09:45:40 +0000 2019

Fakulteta Za Šport razpisuje sklop predavanj splošnih vsebin. TEČAJ SPLOŠNIH VSEBIN JE OBVEZEN ZA VSE, KI PRIDOBIVA… https://t.co/SXTp4Wckb0
Follow KICKBOXING ZVEZA SLO on Twitter