Ponedeljek, 04 December 2017 13:11

Trenerski licenčni seminar za leto 2018 v Mengšu

skupinska menges

Rednega letnega licenčnega trenerskega seminarja se je udeležilo 37 predstavnikov klubov Kickboxing zveze Slovenije.

Kot je uvodoma povedal predsednik tekmovalne komisije KBZS Andrej Vindiš je vsakoletni licenčni trenerski seminar že tradicionalen dogodek, kamor trenerji prihajajo po aktualne informacije o dogajanju v Kickboxing zvezi Slovenije in po dodatna strokovna znanja.

Seminar je otvoril dr. Franc Novak, ki je svoj prispevek naslovil na trenerje in njihove spremljevalce, sodnike in organizatorje tekmovanj. Predstavil je najbolj nevarne poškodbe, ki lahko povzročajo invalidnost, poškodbe glave in vratne hrbtenice ter nujno medicinsko pomoč pri njih. Še posebej je izpostavil, da so organizatorji dolžni poskrbeti za prvo pomoč vsem prisotnim na tekmovanju, ne samo tekmovalcem, temveč tudi spremljevalcem in gledalcem. Prav tako je nujen pregled zdravstvene oskrbe pri organizaciji WAKO dogodkov, tako s strani WAKO zveze, nacionalne zakonodaje kot lokalnih interesov.

1.licencni trenerski seminar

V uvodnem drugem delu predavanja je v najprej spregovoril predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar, ki je predstavil njen etični kodeks. Poudaril je: »Vsi, ki smo danes tukaj prisotni smo del KBZS in pomembno se je zavedati kje in kako jo predstavljamo!« V nadaljevanju seminarja je predstavil zbranim trenerjem predstavil strukturo KBZS in njeno delovanje s programom dela, strukturo njenih organov in finančnimi okviri njenega delovanja.

DSC00701


V nadaljevanju je spregovoril selektor Kickboxing zveze Slovenije Bojan Korošec, ki je predstavil okvire delovanja reprezentance, postopek imenovanja trenerjev in kriterije za izbor reprezentantov. Pri tem je Korošec poudaril nujnost pravočasne komunikacije med klubi in KBZS za organiziranje reprezentančnih odprav in izpostavil vlogo klubskega trenerja kot veznega člena med KBZS in reprezentantom.
Korošec se je ob koncu svojega prispevka zahvalil vsem trenerjem, ki so s predanim delom v klubih postavili temelje letošnje izjemno uspešne tekmovalne sezone s štirimi, desetimi srebrnimi in trinajstimi bronastimi odličji na evropskem kadetskem in mladinskem prvenstvu v Skopju ter članskem svetovnem prvenstvu v Budimešti.

DSC00691
V zaključnem prispevku licenčnega trenerskega seminarja je generalni sekretar KBZS Ivo Vodopivec orisal nekatere novosti, ki se obetajo v prihodnjem letu. Tako je v pripravi uvedba pametne kartice članov KBZS, ki bo vsebovala podatke o tekmovalcu, napoveduje se nadaljnja optimizacija delovanja portala za prijave na dogodke KBZS.
Po prvih, še ne dokončnih podatkih, se obeta tudi sprememba tekmovalnega sistema s po enim tekmovanjem za državno prvenstvo za posamezno disciplino in več dodatnimi tekmovanji, ki bi utegnila dobiti status pokalnih tekmovanj. Vodopivec se v prispevku ni mogel ogniti finančnim razmera delovanja KBZS, ki jih bo zaznamovalo kar tretjinsko krčenje sredstev Fundacije za šport, sicer glavnega financerja aktivnosti KBZS.
Drugi, rezervni termin licenčnega trenerskega seminarja za leto 2018 bo januarja v Slovenski Bistrici. 

DSC00674

»Trenerje seveda vabimo, da se udeležujejo tudi drugih akcij Kickboxing zveze Slovenije, ki potekajo skozi vse leto. Tukaj bi ponovno izpostavil naš kamp v Izoli, kjer je tekmovalcem in trenerjem omogočen vpogled v reprezentanco, kaj reprezentanca zahteva, kaj reprezentanca nudi. Tam tudi redno dodajamo kvalitetna strokovna predavanja, letos smo povabili dr. Tušaka, ki je govoril o psihološki pripravi mladih športnikov in dr. Bukovnikovo, ki je govorila o športni prehrani iz vsakdanjega, praktičnega vidika. K temu bomo stremeli tudi v prihodnji sezoni,« zagotavlja predsednik tehnične komisije Kickboxing zveze Slovenije Andrej Vindiš.

DSC00675

sloado logo

Ne spreglejte

13 Avg 2019 15:34 – 17 Avg 2019 19:00

KampIzola


prijave registracija

01TopTen

Twitter KBZS

Mon May 06 09:45:40 +0000 2019

Fakulteta Za Šport razpisuje sklop predavanj splošnih vsebin. TEČAJ SPLOŠNIH VSEBIN JE OBVEZEN ZA VSE, KI PRIDOBIVA… https://t.co/SXTp4Wckb0
Follow KICKBOXING ZVEZA SLO on Twitter