Ponedeljek, 15 April 2019 09:57

Austrian Classics: štirinajst zlatih odličij na svetovnem pokalu v Innsbrucku

Slovenska odprava na Austrian Classics v Innsbrucku, ki šteje v serijo turnirjev svetovnega pokala zveze WAKO, dosegla 40 odličij, od tega 14 zlatih.

Minuli vikend se je v Innsbrucku odvil turnir svetovnega pokala Austrian Classics, ki je letos združil kar 2.223 tekmovalcev iz 39 držav. V tej močni mednarodni konkurenci so izkazali tudi slovenski borci in borke, ki so v članski vrstah osvojili devet odličij, od tega tri zlata.

V light-contactu je v kategoriji do 84 kilogramov je z najvišje stopničke zmagovalnega odra slavil Luka Krel. Član velenjske Skale je lani na tem turnirju slavil še kot mladinec, letos pa je po prestopu v člansko konkurenco uvodoma s soglasno sodniško odločitvijo slavil s 3:0 proti reprezentantu BIH Edinu Vučelju in Nemcu Dominiku Hermannu, v četrtfinalu z 2:1 proti Italijanu Alanu Momu, v polfinalu z enakim izzidom proti Madžaru Antiju Rintanenu ter v finalu s 3:0 ugnal še enega Madžara Davida Szabo-Totha.

Disciplina kick-light že nekaj let velja za paradno disciplino slovenskega kickboxinga. V Innsbrucku sta se še posebej izkazala Jakob Šimnic in Petar Spasenić. Šimnic, sicer član ljubljanskega Geparda, je v kategoriji do 63 kg do finala nanizal serijo zmagovitih soglasnih sodniških odločitev z rezultatom 3:0. Uvodoma je premagal Madžara Alexandra Didenka, nato Italijana Francesca Rodo in še Ukrajinca Yevhena Minaieva, v finalu kategorije do 63 kilogramov v kick-lightu pa z deljenim sodniškim rezultatom 2:1 še drugega Madžara Adama Csorbo.

V isti disciplini se je kategorijo višje, v konkurenci do 69 kilogramov izkazal Petar Spasenić. Aktualni svetovni in evropski podprvak iz je bil v uvodnem kolu prost, nato v četrtfinalu slavil proti Čehu Lakubu Kodadu in v polfinalu proti Kuvajtčanu Abdulazizu Muradu. V finalu je bil njegov nasprotnik aktualni evropski prvak Ameer Asad iz Izraela. V ponovitvi finalnega obračuna jesenskega evropskega prvenstva v Bratislavi je bil tokrat boljši borec član novogoriškega Budokaia, ki je nasprotniku uspel vsiliti borbo z razdalje in slavil z deljeno sodniško odločitvijo 2:1.

Slovenski uspeh v innsbruški olimpijski dvorani so s šestimi bronastimi odličji dopolnili še Tilen Zajc (point-fighting do 74 kg), Jakob Šimnic (light-contact do 63 kg), Urša Terdin (light-contact do 70 kg), Jerneja Jenšterle in Staša Lipnik (obe light-contact nad 70 kg) ter Sašo Klinc (K-1r do 86 kg).

11 zlatih odličij kadetov in mladincev

Izjemne uspehe pa so nanizali tudi naši mladinci in kadeti. V mladinskih vrstah so končno turnirsko zmago slavil Sven Hojs (light-contact do 63 kg), Mark Antonij Perkovič (kick-light do 74 kg), Evan Apollonio (kick-light do 84 kg) in Janez Peršolja (K-1r do 63,5 kg).

V vrstah starejših kadetov sta dve zlati odličji slavila Tyra Barada, v point-fightingu in light-contactu v kategoriji do 46 kg, ter Luka Ornek Mikša v light-contactu in kick-lightu v kategoriji do 47 kg, z zlatom v light-contactu pa se iz Innsbrucka vračata še Filip Žak Glavnik v kategoriji do 63 kg in Nina Kitek v kategoriji do 55 kg.

»Gre za enega največjih turnirjev kickboxingu na svetu z odlično organizacijo, množičnostjo in kakovostjo borcev, ki je tudi eden od naših kriterijev pri sestavi reprezentance za evropsko in svetovno prvenstvo, zato ima vsako odličje še poseben lesk. V Kickboxing zvezi nas ob tem posebej veseli kakovosten napredek, ki so ga prikazali naši mlajši borci in borke,« je svoje vtise strnil predsednik KBZS Vladimir Sitar.

Slovenski rezultati na svetovnem pokalu Austrian Classics 2019

sloado logo

Ne spreglejte

0

prijave registracija

01TopTen

Twitter KBZS

Thu May 14 08:32:45 +0000 2020

Navodila @NIJZ_pr za treniranje registriranih športnikov https://t.co/dLrhQ1Oquw
Follow KICKBOXING ZVEZA SLO on Twitter