Torek, 26 November 2019 19:17

Slovenija z dvema finalistoma svetovnega prvenstva

JakobSimnic

Slovenska članska reprezentanca v kickboxingu ima dva finalista svetovnega prvenstva v kickboxingu za discipline point-fighting, kick-light in full-contact, ki se ta teden odvija v turški Antalyi.
Že v prvem nastopu dneva se je v polfinalu kategorije do 70 kg v disciplini point- fighting izkazala Tina Baloh. Lani še mladinska svetovna prvakinja je z rezultatom 14:12 premagala prvo favoritinjo prvenstva, Madžarko Henrietto Nagy.


Še drugi slovenski finale na tem prvenstvu je v polfinalu kategorije do 57 kg v disciplini kick-light zagotovil Jakob Šimnic, je v izjemno izenačeni in napeti borbi z 2:0 premagal domačina Emreta Sahina in si zagotovil nastop v finalu tega svetovnega prvenstva proti Bolgaru Kirilu Ilijevu.


V disciplini kick-light je danes nastopil tudi Blaž Potočnik, ki je v polfinalu absolutne kategorije nad 94 kg, ki ga je po treh rundah borbe proti Poljaku Rafalu Gaszczaku od napredovanja v finale ločila le minimalna razlika. Potočnik je slovenski izbrani vrsti že zagotovil bronasto odličje.


Sedemčlanska slovenska izbrana vrsta se v turški Antalyji meri s konkurenco 700 borcev in bork iz 63 držav.

sloado logo

Ne spreglejte

0

prijave registracija

01TopTen

Twitter KBZS

Thu May 14 08:32:45 +0000 2020

Navodila @NIJZ_pr za treniranje registriranih športnikov https://t.co/dLrhQ1Oquw
Follow KICKBOXING ZVEZA SLO on Twitter