prijava 2 zgoraj

Petek, 30 November 2018 13:56

Kickboxing je olimpijski šport!

OlimpijskiKomite

Izvršni odbor Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) je na današnji seji v Tokiu priznal WAKO in kickboxing kot olimpijski šport. S tem je bil postavljen temelj za možnost uvrstitve kickboxinga v program olimpijskih iger.
Dobrodošlico ob priznanju je v pismu vršilki dolžnosti predsednice svetovnega združenja WAKO Francesci Falsoni izrekel tudi predsednik MOK Thomas Bach.
K odločitvi za priznanje združenja WAKO, ki je tako ekskluzivni predstavnik vseh disciplin kickboxinga v Mednarodnem olimpijskem komiteju, je botrovala njegova razširjenost po svetu, saj je prisoten v 128 državah na vseh petih kontinentih sveta, ima urejen sistem izobraževanja in licenciranja ter spoštovanje etičnih standardov in zavezanost k boju proti dopingu in zlorabam v športu.

WAKO je zaključno vlogo MOK oddal v avgustu leta 2016. Pot do priznanja ni bila lahka, saj se je bilo, ob nujnosti dokazovanja izpolnjevanja vseh pogojev, potrebno soočiti tudi z veliko konkurenco vseh ostalih združenj, ki so si lastila kickboxing kot športno panogo.
Vršilka dolžnosti predsednice svetovnega združenja WAKO je v pismu vsem članicam priznanje označila za najpomembnejše sporočilo zgodovini te organizacije in uspeh izpostavila kot krono prizadevanj vseh dosedanjih vodstev: »Čestitke vsem članom WAKO družine, kakšen fantastičen dan za naš šport. To bo imelo izjemen učinek za razvoj kickboxinga na vseh petih kontinentih sveta.«

Vodstvo Kickboxing zveze Slovenije

Board1 pop pom splet

Na sliki: predsedstvo svetovnega združenja WAKO, čigar član je tudi predsednik KBZS Vladimir Sitar. V sredini vršilka dolžnosti predsednice svetovnega združenja WAKO Francesca Falsoni, desno predsednik WAKO Europe Roy Baker.

sloado logo

Ne spreglejte

0

prijave registracija

01TopTen

Twitter KBZS

Mon Oct 05 11:45:39 +0000 2020

Na Ptuju okronali državne prvake v point-fightingu za leto 2020. #wako #kbzs @wakokickboxing #kickboxing… https://t.co/ls0V6Akg5v
Follow KICKBOXING ZVEZA SLO on Twitter