Že 17. mednarodni turnir v Izlakah je mlade kickboxerje letos združil pod novim imenom 1. pokal Slovenije.

Mladim generacijam kickboxerjev posvečeno odprto prvenstvo Izlak je v tamkajšnji športni dvorani OŠ Ivana Kavčiča pod novim imenom Pokal Slovenije združilo skoraj tekmovalcev iz klubov iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije.

Gledalci so lahko spremljali srčne predstave najmlajših borcev in bork, hrkati pa tudi uživali v tehnično dovršenih predstavah mladincev.

»Veseli smo, da smo ponovno združili klube, ki posebno pozornost namenjajo delu z najmlajšimi. Turnir je uspel, borbe so bile odlične, naši najmlajši so pokazali veliko tehničnega znanja in srčnosti, še posebej pa me veseli, da je danes tukaj vladalo prijateljsko vzdušje,« je že sedemnajsto izdajo turnirja orisala predsednica kluba PDK Izlake Maša Zajc, ki se je zahvalila vsem pokroviteljem, na čelu s Kickboxing zvezo Slovenije, ki so omogočili izpeljave tega projekta.

»Izlake open že tradicionalno krasi prijateljsko vzdušje brez velikih tekmovalnih pritiskov na naše najmlajše borce in borke. V Kickboxing zvezi Slovenije bomo v prihodnje temu tekmovanje namenili še več podpore in se aktivno vključili tudi v promocijske aktivnosti. Tako načrtujemo, da bi prihodnje leto v Izlake pripeljali 150 tekmovalcev,« je povedal Vladimir Sitar, predsednik Kickboxing zveze Slovenije.