Prva izdaja mednarodnega turnirja za tatami discipline se je udeležilo skoraj 100 tekmovalcev iz 18 klubov.

V tem mestu ob Savi so se zbrali kickboxerji in kickboxerke štirih držav; Slovenije, Avstrije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Med njim so v številčnosti prevladovali prav borci in borke mlajših kategorij, ki so prikazali veliko tehničnega znanja.

Sami vtisi iz tekmovanja so enkratni, kar je spodbuda za naslednji turnir prihodnje leto, ki pa bo predvidoma na sporedu v bolj poletnem času, z več tekmovalci. Še enkrat hvala vsem tistim, ki so prišli, klubu Pon Do Kwan Zagorje za nesebično pomoč pri izvedbi turnirja in Kickboxing zvezi Slovenije za vso podporo, » je svoje vtise strnil Jurij Orač iz Kluba borilnih veščin Sevnica.

 

 

»Turnir je prišel ob pravem času, v obdobju po velikih turnirjih kot so evropsko in svetovno prvenstvo ter večjimi turnirji kot je bilo odprto prvenstvo Slovenije. Glede na vremenske razmere se je, predvsem v mlajših kategorijah, zbralo kar nekaj tekmovalcev, posebej pa smo veseli tistih, ki so danes tukaj prvič nastopili na tekmovanju v kickboxingu. Vsekakor je to nov začetek tudi za Sevnico, na podlagi izkušenj pa bomo videli kako naprej v prihodnje. Interes KBZS je, da takšne turnirje podpira tudi v bodoče,« zagotavlja predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar.