Innsbruck, Avstrija, 23.4.2017 – Na jubilejnem, že dvajsetem, tekmovanju Austrian Classics, ki s 2176 tekmovalci sodi med največje turnirje v kickboxingu na svetu in je del serije svetovnih pokalov združenja WAKO, so slovenski borci in borke priborili 38 odličij, od tega 12 zlatih.

Med člani je bil najuspešnejši Admir Sinanbegovič, ki je slavil v kategoriji do 94 kg v light- contactu. V četrtfinalu je s soglasno sodniško odločitvijo 3:0 najprej ugnal Avstrijca Berata, v polfinalu z enakim rezultatom še Nemca Kellerja. V finalu ga je čakal mladi Hrvat Jure Drlje, sicer eden najuspešnejših borcev svoje generacije, ki pa ni bil kos našemu izkušenemu svetovnemu podprvaku, ki je na koncu slavil z rezultatom 2:1.

32-letni član izolskega KiT-a je uspeh na svetovnem pokalu kronal še z bronastim odličjem v kategoriji do 94 kg discipline point-fighting in tako v slovensko bero odličij v Innsburcku prispeval dve od skupno enajst odličij.

Po srebru so posegli Tilen Zajc v point-fightingu (do 74kg), Adrian Cakići (do 89kg) in Blaž Potočnik (nad 94kg) v disciplini kick-light ter Žiga Pečnik v kategoriji do 75 kg discipline K-1r, medtem ko so bron prispevali še Nejc Blanuša (do 74kg) in Vid Kajtna (do 84kg) v light-contactu, Jani Lorber (do 79kg) in Stefan Stanić (do 84kg) v kick- lightu ter Aleks Stračanek v kategoriji do 67 kg discipline full-contact.

 

Izjemni slovenski mladinci

Z izjemnimi predstavami so nase v Innsbrucku opozorili tudi slovenski mladinci. V kategorijah do 65 in nad 65 kg discipline point-fighting je dominirala članica PDK Zagorje Tina Baloh, ki je tako slavila v devetih borbah in od tega kar štiri zaključila s predčasno prekinitvijo zaradi velike točkovne razlike.

Izjemno so se v ringu odrezali tudi trije slovenski mladinci, ki so slavili v kraljevski disciplini K-1r: Janez Peršolja (do 57kg), Žan Podboršek (do 67kg) in Nemanja Veljković (do 71kg).

Izkazali so se tudi naši kadeti. Med mlajšimi kadeti je v point-fightingu v kategoriji nad 47 kg slavil Ali Botonjić, med starejšimi kadeti pa v point-fightingu do 52 kg Timotej Zavec, v light-contactu sta bila najboljša Žiga Zagoranski (do 47kg) in Tyra Barada (do 46kg), v kick-lightu pa Igor Zoran Dular (do 57kg) in Mark Antonij Perkovič (do 63kg).

»Za nami je prvo od treh pomladanskih tekmovanj za svetovni pokal, kjer je bilo opaznih še nekaj nihanj v formi naših tekmovalcev, kar pa načrtujemo, da se bo popravilo v nadaljnjih nastopih. V Kickboxing zvezi Slovenije ob tem z velikim zadovoljstvom ugotavljamo viden napredek v ring disciplinah.  Pečnik se je ponovno izkazal za dragulj slovenske izbrane vrste, na katerega gre, kljub mladosti, vedno računati za najvišja mesta. Medtem ko so naši mladinci znova potrdili naše dobre temelje za prihodnost, za kar gre zahvala v prvi vrsti seveda angažiranemu delu v domačih klubih,« je svoje vtise strnil selektor slovenske reprezentance v kickboxingu Bojan Korošec.