Na 24. odprtem prvenstvu Madžarske, ki se je minuli vikend odvijalo v Budimpešti, sta se v članskih vrstah najbolj izkazali Mariborčanki Urša Gazvoda in Urša Terdin, ki sta slavili v disciplini light-contact.

Po tem, ko ji je lani na istem prizorišču pot med dobitnice odličij na članskem svetovnem prvenstvu prekrižala poškodba, Urška Gazvoda tokrat v dvorani konferenčnega centra BOK ni dopustila presenečenj. V četrtfinalu kategorije do 60 kg v light-contactu je s soglasno sodniško odločitvijo 3:0 najprej opravila z Norvežanko Christine Hagatun in nato v polfinalu še z Madžarko Alexandro Miklos ter nato z deljenim sodniškim izzidom 2:1 v svojo korist odločila tudi finale s še eno domačinko Rito Nagy.

Neustavljiva je bila tudi aktualna svetovna prvakinja v kategoriji do 70 kg v light-contactu Urša Terdin, ki je tudi ob povratku na kraj novembrskega zmagoslavja še enkrat postregla s serijo zmag s soglasno sodniško odločitvijo 3:0. V četrtfinalu proti Slovakinji Sabini Ryzkovi, v polfinalu proti Madžarki Reki Scheirich in v finalu proti odlični Hrvatici Loreni Jurišič.

Članske uspehe v Budimpešti sta, prav tako v light-contactu, dopolnila še dva Mariborčana. S srebrom v kategoriji do 57 kg Alen Preložnik in z bronom v kategoriji do 74 kg Nejc Blanuša.

»Čestitke vsem dobitnikom odličij! Žal so nam seznam slovenskih nastopov v Budimpešti skrajšale poškodbe in odsotnosti zaradi šolskih obveznosti. Moram pa zato ponovno pohvaliti tudi nastope mlajših starostnih kategorij, ki so ponovno dokazali, da slovenski kickboxing sodi v sam svetovni vrh,« je svoje vtise na 24. odprtem prvenstvu Madžarske strnil predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar.

V mladinskih vrstah se je že v soboto izkazala Tina Baloh (PDK Zagorje), ki je v disciplini point-fighting osvojila zlato v kategoriji do 70 kg, v odprtem tekmovanju pa še srebro v absolutni kategoriji. Z zlatom so se v mladinski konkurenci proslavili še Neža Andromako (do 65 kg), Dean Vukančič (do 79 kg) in Luka Krel (do 84 kg). Vsi trije v disciplini light-contact.

Na 24. odprtem prvenstvu Madžarske, ki šteje za točkovanje svetovnega pokala v kickboxingu zveze WAKO, je sodelovalo 2.473 bork in borcev iz 37 držav. S temi nastopov slovenskih kickboxerjev v tem prvem delu tekmovalne sezone še zdaleč ni konec. Že sredi junija jih čaka naslednji veliki turnir v točkovanju svetovnega pokala v italijanskem Riminiju, ki bo številne še zadnja priložnost za lovljenje norme za uvrstitev na reprezentančni seznam selektorja Bojana Korošca za septembrsko kadetsko in mladinsko svetovno prvenstvo v italijanskem Jesolu in novembrsko člansko evropsko prvenstvo v našem Mariboru.