Minuli vikend se je v »Balonu« v novogoriškem Športnem parku odvilo tekmovanje posvečeno najmlajšim začetnikom v kickboxingu, ki se ga je udeležilo sedemdeset otrok iz petih slovenskih klubov.

Najmlajši slovenski kickboxerji in kickboxerke v starosti od sedem do štirinajst let, so se po skupnem ogrevanju pomerili v kar štirih tekmovanjih. Poleg klasičnega turnirja v disciplini point-fighting na izpadanje, so se pomerili tudi v kratkih borbah po sistemu vsak-z-vsakim, kjer so kjer so osvojene točke zamenjevali za čokoladice, tekmovanju na simulatorju sistema eFighting in letos tudi v tekmovanju v hitrosti premagovanja ovir na spretnostnem poligonu.

Starši in ostali simpatizerji kickboxinga, ki so napolnili telovadnico novogoriškega Športnega parka so bili priča veliki zagnanosti mladih kickboxerjev, ki so kljub neizkušenosti prikazali tudi veliko tehničnega znanja in s tem potrdili kvaliteto dela v domačih klubih. Ob tem pa v ŠD Budokai izpostavljajo poslanstvo tekmovanja: »Predvsem smo otrokom želeli pričarati prvo tovrstno izkušnjo, ki si jo bodo zagotovo zapomnili za celo življenje, v kar najboljši luči.

 

 

 

»Večina otrok je danes doživela prvo izkušnjo s tekmovalnim kickboxingom, zato smo temu prilagodili tudi pestrost aktivnosti, sojenje in nagrade. Na koncu smo imeli še pogostitev. Otroci so uživali in mislim, da so bili vsi zadovoljni,« je o tekmovanju povedal idejni oče projekta Emil Benko iz ŠD Budokai.

Potencial tekmovanja, ki je to novo poglavje slovenskega kickboxinga začelo pisati pred dvema letoma s pomenljivim imenom Prvi korak, je lani prepoznala tudi Kickboxing zveza Slovenije, ki je v ta namen oblikovala ligo posebej namenjeno prav najmlajšim tekmovalcev, ki še nimajo večjih tekmovalnih izkušenj. Letos smo tako videli že tekmovanji te nove lige v Trebnjem in Kopru.

Novost pozdravljajo tudi trenerji v klubih, daj se prepogosto namreč dogaja, da mladi začetnik odpotuje na prvi turnir, preživi cel dan v čakanju svojega nastopa, ki ga v večini primerov v borbi z izkušenejšim nasprotnikov izgubi in tako ostane brez pozitivne izkušnje. Takšno tekmovanje pa najmlajšim borcem in borkam omogoča preboj tekmovalnega ledu v družbi ostalih sovrstnikov začetnikov, hkrati pa jih z raznovrstnimi aktivnosti in nastopi opremi tudi z izkušnjami za nastop na prvem večjem turnirju.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3174019649335941&type=3

»Danes smo priredili enega od treh letošnjih turnirjev Otroške lige, namenjenega otrokom od 7 do 14 let. Tako otrokom kot njihovim staršem želimo pokazati, da je kickboxing lep šport, kjer je v ospredju tehnično znanje in ne nasilje, kar so danes otroci tukaj tudi prikazali. Najpomembneje pa je, da so se otroci tukaj danes imeli lepo in do bodo svoje prvo tekmovanje v kickboxingu ohranili v lepem spominu, zato si bomo prizadevali, da tekmovanje ohranimo tudi v prihodnje in da bi bilo takšnih turnirjev še več. Ob tem bi se želel zahvaliti klubom KiT Izola, Kickboxing klub Koper, PDK Izlake in KBV Ptuj, ki so s svojo prisotnostjo podprli tekmovanje, ter seveda tudi Kicboxing zvezi Slovenije za vso pomoč pri njegovi izvedbi,« je svoje vtise strnil predsednik novogoriškega ŠD Budokai Dušan Ličar.