V Innsbrucku se ta vikend odvija že 21. Austrian Classics, ki sodi v serijo turnirjev za svetovni pokal WAKO World Series. V konkurenci 2124 bork in borcev iz 28 držav, je slovenska 28-članska odprava v soboto osvojila že 18 odličij.

Tatamiji innsbruške olimpijske dvorane so bili v soboto rezervirani za disciplino point-fighting, kjer je v kategoriji do 79 kg ponovno kraljeval naš aktualni svetovni prvak Tilen Zajc, ki je v drugem kolu tekmovanja najprej z rezultatom 10:0 najprej suvereno opravil z Avstrijcem Andreasom Hoferjem, nato z 11:8 z Rusom Tyrinom, v polfinalu z 11:6 z Italijanom Guiduccijem in v finalu s 7:6 še z njegovim rojakom Riccardom Albanesejem.

 

Kot prvi so na borišča svetovnega pokala Austrian Classics že v petek stopili tekmovalci v ringu. V otvoritvi tekmovanja se je v K-1r izkazal Nemanja Veljković, lani bronast na evropskem prvenstvu, ki je v svojem članskem debiju v kategoriji do 75 kg v drugi rundi po odlično plasiranem udarcu s kolenom predčasno opravil z Avstrijcem Sembero in se tako kot edini izmed Slovencev v tej kategoriji prebil med dobitnike odličij.

Po nizu sobotnih sodniških odločitev v ringu, ki se niso izšle v slovensko korist, je v mladinski konkurenci discipline K-1r vajeti v svoje roke vzel Krčan Nik Arnšek, ki je v svojem že značilnem slogu z natančno odmerjenim udarcem s kolenom predčasno v svojo korist odločil finalni dvoboj kategorije do 60 kg.

 

 

Seznam vseh slovenskih dobitnikov odličij na svetovnem pokalu Austrian Classics 2018