Minuli vikend se je v športni dvorani osnovne šole v Braslovčah odvil prvi turnir letošnjega državnega prvenstva, kjer smo dobili državne prvake v disciplini light-contact in zmagovalce prvega turnirja Pokala Slovenije za disciplini point-fighting in kick-light. Na tekmovanju v skupni organizaciji kluba TKD Sun Braslovče in Kickboxing zveze Slovenije je sodelovalo 125 tekmovalcev.

»Za nami je prvo letošnje državno prvenstvo in prvi turnir za Pokal Slovenije, pri čemer se moram zahvaliti domačemu klubu TKD Sun Braslovče za odlično organizacijo ob tej naši domači otvoritvi letošnje tekmovalne sezone. Videli smo kar nekaj odličnih borb, predvsem v mlajših starostnih kategorijah, tako da je selektorska komisija in trenerska ekipa že dobila vpogled na katere posameznike računati pri sestavi reprezentance,« je svoje vtise strnil predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar.

 

 

»Državno prvenstvo je zaključeno, mislim, da v rekordnem času. Osebno, pa tudi naš klub smo zelo veseli, da smo dobili to organizacijo, saj odkar sem v borilnih športih ne pomnim, da bi bilo v Spodnji Savinjski dolini tekmovanje v kickboxingu. Upam, da bo to pomagalo pri promociji tega športa v naši regiji,« pravi Simon Jan iz Tkd Klub Sun Braslovče.

»Videli smo kar nekaj odličnih borb, posebej pa sem vesel, da je tekmovanje minilo brez poškodb. Nekoliko mi je žal le, da ni bilo prisotnih več tekmovalcev. Vemo, da Slovenija sodi v svetovno špico v light-contactu in škoda je da, se naši reprezentanti ne odzovejo v večjem številu, prav tako pa tudi ostali tekmovalci, ki bi lahko tako doma nabrali dodatne izkušnje pred nastopi na mednarodnih tekmovanjih,« dodaja Simon Jan.