Minulo nedeljo se je na Ptuju odvilo državno prvenstvo za ring discipline full-contact, low-kick in K-1r. Tekmovanje, na katerem se je zbralo 45 tekmovalcev iz 11 slovenskih klubov, je organiziral KBV Ptuj v sodelovanju s Kickboxing zvezo Slovenije.

Zaradi nizkega števila prijavljenih borcev v nekaterih kategorijah, so gledalci tako borbe rednega tekmovalnega sporeda A in B divizije kot tudi nekaj revijalnih borb.

V low-kicku smo v finalu najštevilčnejše kategorije mlajših mladincev do 57 kg, smo bili priča odličnemu dvoboju med Janezom Peršoljo (KTB Krško), sicer nosilcem brona v K-1r iz letošnjega mladinskega evropskega prvenstva v Skopju, in Jernejem Horvatom (KBK Murska Sobota). Horvat je proti izkušenejšemu nasprotniku pokazal veliko tehničnega znanja in dobro pripravljenost, vendar Peršolja ni dopustil presenečenja, kontroliral večidel borbe in s soglasno sodniško odločitvijo slavil naslov prvaka.

V finalu kategorije do 81 kg v low-kicku je sodnik Aleš Skledar moral že v prvi rundi obračuna dvakrat posredovati s štetjem, ko je Timi Spasojevič (Sande Team Ruše) klonil pod naletom domžalskega bombarderja Uroša Žuglja (Klub center borilnih športov Ljubljana). Spasojevič je kasneje sicer uspel vzpostaviti ravnotežje v dvoboju, vendar ni uspel obrniti poteka borbe v svojo korist. Po treh rundah je soglasna sodniška odločitev naslov prvaka prisodila Žuglju.

 

 

V isti disciplini sta publiki z aktivno in privlačno revijalno borbo postregla Tilen Džafić (KBK Murska Sobota) in Luka Novak (KBV FCL Ljubljana), kjer je bil v začetku aktivnejši in natančnejši Ljubljančan, kasneje pa je v dvoboju prevladal Džafič.

Publiko v dvorani Šolskega centra Ptuj je najbolj razvnela druga revijalna borba med Matevžem Logarjem (KBV Ptuj) in Danijelom Palatinom (ŠD Legija Murska Sobota). V srčni borbi enakovrednih nasprotnikov je sodniški dvig roke na koncu dočakal Logar, ki ga je domača publika nagradila z bučnim aplavzom.

»V Kickboxing zvezi Slovenije smo se tudi letos zavzeli, da bi državno prvenstvo v ring disciplinah izpeljali na najvišji možni kakovosti ravni in v sodelovanju z domačim klubom smo pogoje za to tudi zagotovili. Žal pa smo danes videli manj borb kot smo pričakovali, saj je kar nekaj že prijavljenih borcev nastop kasneje iz različnih razlogov odpovedalo, nekateri morda tudi zaradi izogibanja borbam in iskanja lahkih poti do naslova državnega prvaka,« je državno prvenstvo v ring disciplinah za leto 2017 komentiral predsednik KBZS Vladimir Sitar.

 

V Kickboxing zvezi Slovenije ob tem z veseljem opažamo, da se krog klubov, kjer trenirajo ring discipline, širi. In čeprav v Sloveniji ne moremo računati na množičnost tekmovalcev v full-contactu, low-kicku in K-1r, je njihova kakovost nesporna, za kar so dokaz uspehi na letošnjih tekmovanjih svetovnega pokala in 3 bronasta odličja v K-1r na mladinskem evropskem prvenstvu v Skopju.

 

Utrinki

Full Contact, člani

Gregor Debeljak, Proficiogroup Hwarang (-63,5 kg)

Aleks Stračanek, Proficiogroup Hwarang (-67 kg)

Marjan Bolhar, KBV Domžale (-75 kg)

David Žibrat, KBK Pomurje (-91kg)

K-1r, člani

Tilen Džafić, KBK Murska Sobota (-63,5 kg)

Danijel Palatin, ŠD Legija (-71 kg)

Žiga Pečnik, KBV Sande Team Ruše (-75 kg)

Timi Spasojevič, KBV Sande Team Ruše (-81 kg)

Josip Poplašen, Klub center borilnih športov (+91 kg)

K-1r, starejši mladinci

Nikola Krajnović, KBK Center Ljubljana (-71 kg)

Nemanja Veljkovič, Klub center borilnih športov (-75 kg)

K-1r, mlajši mladinci

Janez Peršolja, KTB Krško (-57 kg)

Jaša Mahnič, Športni klub Fight Šentjernej (-63,5 kg)

Nani Pivec, KBV Sande Team Ruše (-81 kg)

Low Kick, člani

Tilen Džafić, KBK Murska Sobota (-63,5 kg)

Marko Gabrič, Športni klub Fight Šentjernej (-71 kg)

Marjan Bolhar, KBV Domžale (-75 kg)

Uroš Žugelj, Klub center borilnih športov (-81 kg)

Adrian Cakiči, KBV FCL Ljubljana (-91 kg)

Low Kick, članice

Jasmina Strelec, KBV Sande Team Ruše (-60 kg)

Low Kick, starejši mladinci

Nemanja Veljkovič, Klub center borilnih športov (-75 kg)

Low Kick, mlajši mladinci

Janez Peršolja, KTB Krško (-57 kg)

Jaša Mahnič, Športni klub Fight Šentjernej (-63,5 kg)