EVROPSKE IGRE 2023

Za Evropske Igre 2023 potrjenih 20 športov, med njimi tudi kickboxing!

 

Evropski Olimpijski Komite je napovedal vključitev kickboxinga in nogometa na mivki med športni program Evropskih iger Krakow-Malopolska 2023.

Kickboxing pod vodstvom WAKO, ki je pred kratkim dobila polni olimpijski status, je vznemirljiv, sodoben kontaktni šport, ki je že del Azijskih iger, Afriških iger, Svetovnih iger in ”Combat” iger, zato je bila vključitev v Evropske igre naravni naslednji korak.

Svetovno združenje kickboxing organizacij (WAKO) je v zadnjem desetletju doživelo znatno rast, tako da bomo na Evropskih igrah na Poljskem spremljali kar 128 športnikov, ki bodo tekmovali za medalje v ring in tatami disciplinah.

 

“Navdušen sem nad vključitvijo kickboxinga v uradni program evropskih iger 2023. Želel bi se iskreno zahvaliti EOK in lokalnim organizacijskim odborom, ki so nam pomagali pri tem uspehu. Le-ta nadaljuje našo vizijo, da predstavimo najboljše športnike v Evropi in delimo pozitivne vrednote, ki jih daje naš šport v življenje ljudi in širše skupnosti, ki nas obdaja”

– Roy Baker, predsednik WAKO

 

Podpredsednik WAKO in vršilec dolžnosti predsednika WAKO Europe Istvan Kiraly je izrazil zadovoljstvo po končanih pogajanjih z EOK:

»Navdušeni smo nad sodelovanjem z EOC in lokalnimi organizacijskimi odbori za skupno trajnostno vizijo, ki predstavlja naše najboljše športnike v evropskem športu. Biti del prihajajočih evropskih iger 2023 je izjemna priložnost za naše športnike v naslednjih disciplinah: Point Fighting, Full Contact in Light Contact kickboxing.”