Evropsko prvenstvo za kadete in mladince v budvi

V Črnogorski Budvi je od nedelje, 7.11.2021 naprej potekalo WAKO Evropsko prvenstvo za kadete in mladince v kickboxingu. 

Na prvenstvu, kjer je sodelovalo približno 1500 tekmovalcev iz 39 držav, je sodelovala tudi reprezentanca Slovenije z 29 tekmovalci. Reprezentanco so vodili predsednik slovenske kickboxing zveze Vladimir Sitar, selektor Bojan Korošec ter 4 trenerji – Tomaž Barada, Sanel Ljutić, Srečko Rozman in Uroš Bernard.

Na prvenstvu so sodili tudi naši mednarodni sodniki Edvard Štegar, Milan Breg, Matej Šibila in Dušan Turk.

Žal so zaradi pozitivnega PCR testa morali ostati doma generalni sekretar Ivo Vodopivec ter tekmovalci Anis Baltič, Luka Ornek Mikša in Nina Kitek.

Rezultati vsakega posameznega dne 👇 

 
Rezultati, 1. dan:

Prvi dan tekmovanja je v uvodnih borbah nastopalo 13 naših tekmovalcev. Naši so nastopali odlično, saj so dosegli 10 zmag in le 3 poraze.

Zmagovalci današnjega dne so: Erik Gartner, Luka Ješe dvakrat, Benjamin Zavec dvakrat, Klemen Pograjc, Alisa in Larisa Žagar Slemenšek, Vanja Đorđič, Timotej Zavec.

Danes so kljub dobrim borbah izgubili Doris Šulek, Tilen Kirbiš in Klara Sprinčnik.

Jutri bo nastopalo okrog 20 naših tekmovalcev.


Rezultati, 2. dan:

Drugi dan tekmovanja so naši tekmovalci nastopali v 24 borbah in dosegli 12 zmag ter 12 porazov. Naj omenimo, da nekateri naši tekmovalci nastopajo v dveh disciplinah.

Zmagali so: Tyra Barada (dvakrat), Erik Gartner, Rima Jaki, Timotej Zavec, Tilen Repina, Ali Botonjič (dvakrat), Nabernik Bian, Jaka Štandeker, Žiga Zagoranski in Nik Jamšek Grobelnik.

Žal so danes izgubili: Luka Ješe, Erik Gartner, Zavec Benjamin (dvakrat), Anja Vajdič, Eva Zorenč, Žiga Zagoranski, Klemen Pograjc, Tomi Sešlar, Nina Križaj, Luka Ješe in Muhamed Okič.

Jutri potekajo že borbe za medalje.


Rezultati, 3. dan:

Tretji dan tekmovanja so naši nastopali v 18 borbah, od tega so dosegli 13 zmag in 5 porazov.

Zmagali so: Tyra Barada , Nina Korošec (dvakrat), Timotej Zavec, Ali Botonjič (dvakrat), Nabernik Bian, Žiga Zagoranski, Alisa Žagar Slemenšek, Larisa Žagar Slemenšek (dvakrat), Maša Kenjalo in Alin Brdar.

Žal so danes izgubili: Tilen Repina, Jaka Štandeker, Nik Jamšek Grobelnik, Erik Gartner in Vito Kirbiš.

Tako so končane vse kvalifikacijske borbe do polfinal. V polfinale se je uvrstilo 15 naših tekmovalcev, ki se bo jutri potegovalo za vstop v finale, kamor pa se je že uvrstila Nina Korošec.

Rezultati, 4. dan:

V četrtek so naši nastopali v 16 polfinalnih borbah in 2 finalnih borbah.

V finalu med starejšimi kadetinjami do 37 kg je Nina Korošec dvakrat izgubila in osvojila dvakrat 2.mesto v point fightingu in light kontaktu.

Danes so se naši tekmovalci uvrstili v 11 final, ki bodo na sporedu jutri in v soboto.

Tekmovalci, ki so zmagali in se uvrstili v finale so: Tyra Barada (LIGHT KONTAKT), Alisa Žagar Slemenšek (LC), Larisa Žagar Slemenšek (LC), Ali Botonjič (POINT FIGHTING in KL), Rima Jaki (LC), Timotej Zavec (LC in PF), Oleg Tyutyunik (LC), Žiga Zagoranski (LC) in Alin Brdar (PF).

Izgubili in osvojili odlično 3.mesto ter bronasto kolajno pa so: Maša Kenjalo (LC), Tyra Barada (PF), Tilen Repina (LC), Larisa Žagar Slemenšek (PF), Nabernik Bian (LC). Včeraj pa so osvojili 3.mesto še Erik Gartner (KICK LIGHT) in Vanja Đorđič (KL).


Rezultati, 5. dan:

Danes, v petek so potekale finalne borbe v vseh disciplinah.

Imamo 8 novih Evropskih prvakov!

V finalnih borbah so zmagali in postali Evropski prvaki: Tyra Barada (LC), Larisa Žagar Slemenšek (LC), Ali Botonjič (KL), Rima Jaki (LC), Timotej Zavec (LC in PF), Oleg Tyutyunik (LC), Žiga Zagoranski (LC).

V finalu so kljub dobrim borbam izgubili in postali viceprvaki Evrope: Alin Brdar (PF), Ali Botonjič (KL) in Alisa Žagar Slemenšek (LC).

Prvenstvo se je zaključilo z ekipnimi borbami, kjer naši tekmovalci žal niso uspeli priboriti stopničk.

Čestitke vsem tekmovalcem za odlične rezultate, sodnikom za uspešno sojenje in vodstvu za odlično organizacijo ekipe!