Izvršni odbor Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) je na današnji seji v Tokiu priznal WAKO in kickboxing kot olimpijski šport. S tem je bil postavljen temelj za možnost uvrstitve kickboxinga v program olimpijskih iger.

Dobrodošlico ob priznanju je v pismu vršilki dolžnosti predsednice svetovnega združenja WAKO Francesci Falsoni izrekel tudi predsednik MOK Thomas Bach.

K odločitvi za priznanje združenja WAKO, ki je tako ekskluzivni predstavnik vseh disciplin kickboxinga v Mednarodnem olimpijskem komiteju, je botrovala njegova razširjenost po svetu, saj je prisoten v 128 državah na vseh petih kontinentih sveta, ima urejen sistem izobraževanja in licenciranja ter spoštovanje etičnih standardov in zavezanost k boju proti dopingu in zlorabam v športu.

 

 

WAKO je zaključno vlogo MOK oddal v avgustu leta 2016. Pot do priznanja ni bila lahka, saj se je bilo, ob nujnosti dokazovanja izpolnjevanja vseh pogojev, potrebno soočiti tudi z veliko konkurenco vseh ostalih združenj, ki so si lastila kickboxing kot športno panogo.

Vršilka dolžnosti predsednice svetovnega združenja WAKO je v pismu vsem članicam priznanje označila za najpomembnejše sporočilo zgodovini te organizacije in uspeh izpostavila kot krono prizadevanj vseh dosedanjih vodstev: »Čestitke vsem članom WAKO družine, kakšen fantastičen dan za naš šport. To bo imelo izjemen učinek za razvoj kickboxinga na vseh petih kontinentih sveta.«

Vodstvo Kickboxing zveze Slovenije