Minuli vikend se je v organizaciji ŠD Budokai in podpori Kickboxing zveze Slovenije odvil turnir Prvi korak, tekmovanje posvečeno najmlajšim kategorijam kickboxerjev, na katerem je sodelovalo 72 bork in borcev iz petih slovenskih klubov.

Letošnje, za Kickboxing zvezo Slovenije izjemno uspešno tekmovalno leto s tremi osvojenimi članskimi naslovni svetovnih prvakov in naslovom evropskega prvaka v vrstah starejših kadetov, je sklenilo prav posebno tekmovanje, namenjeno otrokom, ki šele vstopajo v ta šport.

»Turnir smo poimenovali Prvi korak, saj so danes skoraj vsi otroci doživeli prvo izkušnjo s tekmovalnim kickboxingom. Temu smo prilagodili tudi pestrost aktivnosti, sojenje in nagrade. Na koncu smo imeli še pogostitev. Otroci so uživali in mislim, da so bili vsi zadovoljni,« je o tekmovanju povedal idejni oče projekta Emil Benko iz ŠD Budokai.

Mlade kickboxerje so po skupnem ogrevanju na Prvem koraku pričakali kar trije turnirji v enem. Poleg klasičnega turnirja z izpadanjem v point-fightingu, so se pomerili še v mini turnirju, kjer so osvojene točke zamenjevali za čokoladice in tekmovanju na simulatorju sistema eFighting.

Trenerji prisotnih klubov, poleg obeh novogoriških klubov ŠD Budokai in ŠD Fight Factory so sodelovali še klubi iz Izole, Kopra in Izlak, soglašajo, da je Prvi korak korak v pravo smer. Prepogosto se namreč dogaja, da mladi začetnik odpotuje na prvi turnir, preživi cel dan v čakanju svojega nastopa, ki ga v večini primerov v borbi z izkušenejšim nasprotnikov izgubi in tako ostane brez pozitivne izkušnje. Prvi korak pa najmlajšim borcem in borkam omogoča preboj tekmovalnega ledu v družbi ostalih sovrstnikov začetnikov, hkrati pa jih z raznovrstnimi aktivnosti in nastopi opremi tudi z izkušnjami za nastop na prvem večjem turnirju.

Starši in ostali simpatizerji kickboxinga, ki so napolnili Veliko telovadnico novogoriškega športnega parka so bili priča veliki zagnanosti mladih kickboxerjev, ki so kljub neizkušenosti prikazali tudi veliko tehničnega znanja. Ob tem pa v ŠD Budokai izpostavljajo poslanstvo Prvega koraka: »Predvsem smo otrokom želeli pričarati prvo tozadevno izkušnjo, ki si jo bodo zagotovo zapomnili za celo življenje, v kar najboljši luči.«