Minuli vikend se je na Ptuju odvil redni sodniški seminar, ki se ga je udeležilo 32 licenciranih sodnikov ter kandidati za nove sodnike in trenerje.

Predavatelji so bili Ivo Vodopivec, ki je predstavil splošna pravila v borbenih disciplinah kickboxinga, Milan Breg, ki je predstavil specifična pravila po posameznih disciplinah kickboxinga in vodil praktični del usposabljanja, kjer so mu pomagali ostali visoko rangirani slovenski sodniki. V okviru praktičnega dela usposabljanja je Bojan Homovec vodil delavnico s pregledom kritičnih situacij, ki se pojavljajo pri sodniškem delu.

»Na letošnjem sodniškem seminarju smo veliko pozornosti dali praktičnem delu sodnika, saj je vsekakor potrebno poznati pravila, potem pa jih je treba znat uporabljati. Zato smo danes imeli tudi tekmovalce, ki so nam bili v pomoč, da so lahko novici v sojenju videli konkretne praktične situacije in naredili prve korake kot sodniki,« je izpeljavo sodniškega seminarja predstavil predsednik sodniške komisije Milan Breg.

 

 

Vodja slovenskih sodnikov obenem zagotavlja, da so sodniki KBZS pripravljeni na novo tekmovalni sezono. Zaradi intenzivnosti dela sodnika na tekmovanju, kjer mora biti skozi maksimalno skoncentriran, da v kritičnem trenutku ne naredi napake, pa bi bilo, za lažje delo vseh, dobrodošlih še več novih sodnikov.

»Naši sodniki so zaradi svoje strokovnosti zelo cenjeni tudi v mednarodnem pogledu. Redno sodijo finalne obračune evropskih in svetovnih prvenstev, na našo zvezo pa dobimo vsak mesec tudi 2 do 3 vabila za sojenje na turnirjih v tujini,« je še poudaril Milan Breg.

»Bili smo priča enemu najboljših sodniških seminarjev, če ne kar najboljšemu doslej, kar se je videlo tudi po aplavzu in odobravanju vseh udeležencev,« je z veseljem ugotovil predsednik KBZS Vladimir Sitar, »čitno je, da se je sodniška komisija zelo potrudila pri organizaciji, kjer so jim pomagali tudi tekmovalci KBV Ptuj z demonstracijami situacij v borbi na tatamiju.«