SODNIŠKI SEMINAR ZA LETO 2021

5.6.2021 je v Zagorju ob Savi potekal sodniški seminar, katerega se je udeležilo 23 sodnikov, 2 trenerja in 2 tekmovalca. Sam seminar je potekal interaktivno, saj so prisotni sodniki, s svojimi vprašanji dodatno popestrili predavanja. 

Vsekakor smo pričakovali nekaj več trenerjev, predvsem glede na to, da so nova WAKO pravila stopila v veljavo 1.1.2021 in prinašajo kar nekaj bistvenih sprememb pri sojenju. Najpomembnejša novost je, da sedaj, pri tatami disciplinah Light Contact in Kick Light, centralni sodnik samostojno odloča o kaznovanju tekmovalcev, ki kršijo WAKO pravila. Do sedaj se je moral centralni sodnik vedno posvetovati z ostalimi sodniki in šele potem, če je bila sprejeta večinska odločitev, kaznovati tekmovalca, ki ni upošteval pravil. Prav tako je tatami disciplinam dodana še disciplina Creative Forms, pri kateri tekmovalci tekmujejo v formah, brez spremljajoče glasbe. 

Vsekakor, pa so bili klubi seznanjeni z novimi WAKO pravili, tako v angleškem jeziku, kot tudi v slovenskem jeziku.

Pri pripravi seminarja so sodelovali: Ivo Vodopivec s tremi temami, Bojan Homovec, Milan Breg, Aleš Skledar in Dušan Turk s po eno temo, za administracijo pa je poskrbel Edvard Štegar.

Seminarja sta se udeležila tudi predsednik KBZS Vladimir Sitar in selektor slovenske kickboxing reprezentance Bojan Korošec.

 

sodniški seminar