1. Slovenia open združil skoraj 500 borcev in bork vseh starostnih kategorij iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Madžarske, BiH, Avstrije, Bolgarije in Poljske. Dvojno slavje domačinke Tine Baloh.

Turnir v kickboxingu, ki se ponaša z eno najdaljših tradicij v Evropi in svetu, je tudi v svoji 36. izdajizdružil veliko števil bork in borcev vseh starostnih kategorij, ki so se v zagorski Športni dvorani merili na šestih boriščih v vseh treh tatami disciplinah, point-fighingu, light-contactu in kick-lightu, dodatno pa je bilo tudi letos na sporedu slovenski pionirski projekt v tem športu, disciplina ekickboxing.

Na turnirju je sodelovalo kar 24 slovenskih klubov, kjer so bili posebej številčni borci in borke v mlajših starostnih kategorijah, ki so prikazali visok nivo tehničnega znanja in ponovno dokazali, da je prihodnost slovenskega kickboxinga zagotovljena, veliko atraktivnih obračunov pa smo videli tudi v članskih vrstah, kjer so slavili številni slovenski borci in borke.

In če je odprto prvenstvo Slovenije za mnoge osrednji praznik kickboxinga, je imel turnir za nekatere udeležence prav posebno težo, saj je nudil še zadnje preverjanje forme pred nastopi na članskem svetovnem prvenstvu za disciplini point-fighting in kick-light, ki bo na sporedu že konec tega meseca v turški Antalyji.

 

 

Od slovenskih potnikov v Turčijo smo v Zagorju spremljali nastope Sebastjana Lazarja, Tilna Zajca, Tine Baloh in Jakoba Šimnica, medtem ko so se nekateri reprezentanti, v izogib poškodbam, odrekli tekmovalnemu nastopu. Šimnic je v kick-lightu je v kategoriji do 63 kg upravičil vlogo favorita in v finalu s 3:0 slavil proti Niku Harbašu.

Več slovenskih nastopov smo videli v disciplini point-fighting, kjer bil v izjemno konkurenčni kategoriji do 79 kg Lazar po odlični predstavi tretji, z zgolj razliko dveh točk je izgubil s kasnejšim zmagovalcem kategorije Nicolaem Botezatujem iz Italije, ki je bil v finalu za točko boljši še od drugega slovenskega reprezentanta Tilna Zajca. Izlačan je srebru v kategoriji do 79 kg dodal še srebro v absolutnem tekmovanju za naslov grand champion, kjer je po nizu suverenih zmag v finalu le za točko zaostal za Italijanom Ivanom Penzom.

Zajc, sicer aktualni svetovni prvak v kategoriji do 74 kg, bo seveda zadnjo besedo repek na svetovnem prvenstvu v Turčiji, zato pa je v Zagorju izjemen niz predstav prikazala domačinka Tina Baloh. Tina je najprej slavila v združeni kategorij nad 65 kilogramov, kjer je v finalu z 8:2 premagala mlado Avstrijko Aneso Trle, kasneje pa osvojila tudi prestižni naslov grand champion v absolutnem tekmovanju, kjer je v finalu ugnala še eno Avstrijko Yvonne Schmidl in to kar s 6:1.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3126619924075914&type=3

»Vedno je lepo zmagovati doma, kjer sem imela hkrati še priprave pred svetovnim prvenstvom. Glede na bližino prvenstva, je lahko tak nastop tudi malce rizičen zaradi kakšne poškodbe, vseeno pa grem na vsaki tekmi na zmago in tudi danes sem kar zadovoljna s svojimi borbami, čeprav so še možnosti za izboljšave,« je svoj nastop na odprtem prvenstvu Slovenije ocenila Tina Baloh, ki je lani osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje v kategoriji do 70 kg, letos pa jo čaka prvo svetovno prvenstvo v članski konkurenci, »treniram enkrat do dvakrat na dan, osnova je bila seveda kondicija in moč, sedaj se bolj posvečamo tehniki in borbenemu drilu, nisem še povsem tam kjer bi želela biti, do prvenstva želim še nekaj stvari izpiliti. Cilj na prvenstvu je medalja, želim si seveda najvišje stopničke, ampak takšnega turnirja se je treba lotiti borbo po borbo, in upam, da mi uspe priti do konca.«

»Za nami je še en super turnir s katerim smo izjemno zadovoljni. Že 36. leto zapored ustvarjamo največji kickboxing turnir v Sloveniji in najstarejši v Evropi. Turnir ustvarjamo skupaj s Kickboxing zvezo Slovenije in zelo ponosni smo, da imamo takšnega partnerja, ponosni pa smo seveda tudi na vse člane kluba PDK Zagorje, saj brez njihove nesebične pomoči tega turnirja ne bi bilo,« se je zahvalil predsednik zagorskega kluba Alen Vozelj, ki je v vrhuncu dneva, tekmovanju za prestižni naziv grand champion spremljal tudi zmago domače tekmovalke, »seveda smo izjemno veseli Tinine zmage, vendar pa smo takšni športni navdušenci, da pozdravimo vsako zmago boljšega.«