Minuli vikend se je v Trebnjem odvil prvi izmed štirih letošnjih turnirjev otroške lige, kjer se je v treh tekmovalnih disciplinah, point-fightingu, tekmovanju na elektronski vreči in spretnostnem poligonom pomerilo 172 tekmovalcev iz sedmih klubov.

Kot je bilo že večkrat poudarjeno, KBZS letos daje poseben poudarek novemu formatu tekmovanj za najmlajše z nazivom otroška liga. Gre za otroške turnirje, posebej namenjene začetnikom brez večjih tekmovanjih izkušenj. Borbe v point-fightingu se bodo odvijale po kategorijah mlajši otroci od 6 do 7 let, otroci od 8 do 9 let in mlajši kadeti od 10 do 12 let ter starejši kadeti, stari 13, 14 in 15 let.  

Otroška liga mi namenjena tekmovalcem, ki so že sodelovali na mednarodnih tekmovanjih ranga A in B (evropski pokali, svetovni pokali, nastopi za reprezentanco). Hkrati pa vsem tistim začetnikom, ki nimajo želje po tem, da se z vrstniki pomeriji v borbi, daje na razpolago tudi dodatni aktivnosti ,kot je tekmovanje na elektronskem simulatorju (e-kickboxing) in spretnostno tekmovanje na poligonu.

 

 

»Na podlaga izkušenj iz takšnih tekmovanj v Novi Gorici, smo v KBZS ugotovili, da bi bil tak sistem tekmovanja zelo koristen tudi na nacionalni ravni, saj gre za tekmovanje namenjeno neizkušenim tekmovalcem, kjer se lahko s po izkušnjah in znanju sebi podobnimi nasprotniki. S tem pridobijo na samozavesti, hkrati pa poskrbimo tudi, da pridobivajo tudi več izkušenj kot bi jih z nastopom zgolj na državnem prvenstvu,« odločitev pojasnjuje generalni sekretar KBZS Ivo Vodopivec.

Tekmovanje je bilo razširjeno tudi z neborilnima disciplinama; merjenjem natančnosti in hitrosti odzivnosti na elektronski vreči ter spretnostnim poligonom. Ob tem opažamo, da sta bili zelo dobro sprejeti, saj ni bilo prisotnega tekmovalca, ki se ne bi pomeril vsaj v teh dveh disciplinah, mnoge pa je prav tekmovanje v teh dveh disciplinah prepričalo, da so se pomerili tudi v borbah.

»Nekateri udeleženci so pokazali že kar zavidljivo raven tehničnega znanja, videli smo tudi kar nekaj atraktivnih in do zadnjega trenutka izenačenih borb, najbolj pa smo zadovoljni, da je tekmovanje minilo brez poškodb in zahtevnejšega dela za našo vedno prisotno zdravniško ekipo,« še izpostavlja Vodopivec, ki se ob tem zahvaljuje vsem, ki so pomagali izpeljati to letošnje premierno tekmovanje, »seveda gre tukaj pohvaliti tudi sodnike za prizadevno delo, domači klub Fearless fighters za odlično organizacijo in njegove člane, ki so aktivno pomagali tudi pri izvedbi samega tekmovanja«.

Ligaška otroška tekmovanja bodo štiri, sicer regijsko razdeljena, vendar lahko tekmovalci sodelujejo neglede na regijo iz katere prihajajo. Po tem prvem turnirju v Trebnjem bo drugi 22. junija v Kopru, tretji 12. oktobra na Ptuju in četrti pa že 16. oktobra na naknadno izbrani lokaciji.